A+ A A-

Čitaj između redova

Ako o nasilju iskreno ne progovorimo, nikad neće prestati - tema je kampanje “Čitaj između redova” koju je pokrenuo Avon povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv nasilja u porodici, te 16 dana aktivizma.

Naše Udruženje aktivno se uključilo u ovu kampanju, a svako može pomoći tako da posjeti stranicu progovoriprotivnasilja.ba i podijeli video kampanje sa stranice, a ako ste doživjele nasilje ostavite svoju priču u anonimnoj ispovjedaonici. Bitno je da svako na svoj način da doprinos ovoj kampanji, jer jedini način da se riješi problem nasilja je da se govori o njemu i radi na prevenciji. Glasnogovornica kampanje je  poznata glumica Zana Marjanović . U okviru ove kampanje Avon je uručio i značajnu donaciju od 25.000 KM Fondaciji lokalne demokratije i Sigurnoj mreži te tako direktno pomogao rad sigurnih kuća u Bosni i Hercegovini kao i programe podrške onima koji su preživjeli nasilje

U Avonovom katalogu nalaze se proizvodi sa znakom beskonačnosti i čitav neto iznos od prodaje ide za ovu  kampanje i vraća se u lokalnu zajednicu-

Vijesti i najave

Analiza

O projektu

Projekat „Multidisciplinarni pristup u radu sa počiniteljima nasilja u porodici u Kantonu 10“ provodi Udruženje “Žena BiH” u partnerstvu sa Udrugom socijalnih radnika HBŽ, a u u okviru UN Women projekta “Standardi i angažman za sprječavanje nasilja nad ženama i nasilja u porodici u Bosni i Hercegovini”, koji finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju.

Implementacija projekta

UN Women BiH projekt “Standardi i angažman za sprječavanje nasilja nad ženama i nasilja u porodici u Bosni i Hercegovini”

Finansijska podrška projektu

Projekt finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA)

Žena BiH Mostar

Trg Ivana Krndelja 3
88104 Mostar
Bosna i Hercegovina

+ 387 36 550 339

+ 387 36 558 526

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.Design © Skype | Žena BiH. All rights reserved.

Premium templates by bigtheme.org