A+ A A-

2. Decembra - Svjetski dan borbe za ukidanje ropstva

Šta je trgovina ljudima?


To je  trgovina ljudskim bićima u svrhu eksploatacije na različie načine -  radi seksualnog iskorištavanja, prisilnog rada, lažnog usvojenja, prisilnog braka, prisilnog prosjačenja, primoravanja na vršenje kriminalnih radnji, trgovine organima...

Trgovina ljudima je opasan kriminal i ozbilajn i veliki problem u cijelom svijetu. Milioni žena i djece, ali i muškaraca su primorani na prostituciju, služenje u kućama, rad na plantažama, prosjačenje, džeparenje, prisilne brakove i druge vidove prinude.

Žrtve trgovine ljudima su  muškarci, žene i djeca, bez obziran na porijeklo, rasu ili nacionalnu pripadnost. Žrtve nisu dobrovoljno u lancu trgovine ljudima i nisu krive -  one su prevarene, prisiljene i iskorištene. Izložene su fizičkom, psihičkom, seksualnom nasilju i torturi. U BiH je prisutnatrgovina ljudima unutar zemlje, najčešće seksualnom eksploatacijom djevojčica i žena u prostitucijim prisilnim prosjačenjem i prinudnim brakovima.

Udruženje "Žena BiH" je u skolopu 16 dana aktivizma održalo uličnu akciju povodom 2. Decembra - Svjetskog dana borbe za ukidanje ropstva.


Spriječimo trgovinu ljudima!


Prepoznaj i reaguj!

Facebook

Aktivnosti

Marguerite

Dijagnostički izvještaj

Žena BiH Mostar

Trg Ivana Krndelja 3
88104 Mostar
Bosna i Hercegovina

+ 387 36 550 339

+ 387 36 558 526

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.Design © Skype | Žena BiH. All rights reserved.

Premium templates by bigtheme.org